Ondra Odesláno Duben 1, 2020 Share Odesláno Duben 1, 2020 Pozor! Národní památkový ústav dnes oznámil překvapivou novinku. Zřícenina hradu Trosky má být zcela odstřelena. Jako důvod NPÚ uvádí dezolátní stav obou staveb, které pochází z roku 1380. Od 16. století se totiž majitelé hradu často střídali a dlouhá léta byl hrad opuštěn a chátral. Právě proto se Národní památkový ústav rozhodl odstřelit obě stavby a vybudovat zde luxusní hotel pro turisty. Dalším důvodem byla dlouhodobá nerentabilita, kdy vybrané vstupné nepokrývalo celkové náklady na údržbu této stavby. Toto oznámení se dalo dlouhá léta očekávat, ostatně název "Trosky" sám o sobě naznačuje o jak příšernou stavbu se jedná... - - - - - - - APRÍL! ? Citovat Odkaz na příspěvek
Marcelus Odesláno Duben 1, 2020 Share Odesláno Duben 1, 2020 Jj, taky jsem to slyšel. A taky budou bourat mosty ve Vyšším Brodě. Jsou prý ve špatném stavu a k cestě přes řeku poslouží starý brod, i když je malinko vyšší. Citovat Odkaz na příspěvek
Tomáš1965 Odesláno Duben 1, 2020 Share Odesláno Duben 1, 2020 Před hodinou, Ondra napsal: Pozor! Národní památkový ústav dnes oznámil překvapivou novinku. Zřícenina hradu Trosky mají být zcela odstřeleny. Jako důvod NPÚ uvádí dezolátní stav obou staveb, které pochází z roku 1380. Od 16. století se totiž majitelé hradu často střídali a dlouhá léta byl hrad opuštěn a chátral. Právě proto se Národní památkový ústav rozhodl odstřelit obě stavby a vybudovat zde luxusní hotel pro turisty. Dalším důvodem byla dlouhodobá nerentabilita, kdy vybrané vstupné nepokrývalo celkové náklady na údržbu této stavby. Toto oznámení se dalo dlouhá léta očekávat, ostatně název "Trosky" sám o sobě naznačuje o jak příšernou stavbu se jedná... - - - - - - - APRÍL! ? APLÍL Citovat Odkaz na příspěvek
Michal K. Odesláno Duben 1, 2020 Share Odesláno Duben 1, 2020 Já jsem naopak slyšel, že se mělo letos zateplovat, ale zatím se to muselo díky pandemii odsunout. Citovat Odkaz na příspěvek