Přejít na obsah
Veronika L.

Stornování zájezdu CK Fischer: Jak postupovat při rušení?

Doporučené příspěvky

Já jsem stornovala zájezd dne 23.3., (termín 2.7.), kdy mi bylo sděleno jejich pracovníkem na chatu, že storno bude jen záloha 1490,- + pojištění 690,-/ osoba. Jsme dvě, tudíž celá záloha, s čímž jsem byla smířená.

Nyní jsem po operaci na DPN a ještě jsem k 31.3. přišla o zaměstnání. Doplatek zájezdu mám 2.5.Dnes přišel email z CK Fischer. Poradí někdo, co teď dělat? Už si opravdu nevím rady.

Nevím,kde mám teď na ten doplatek vzít, posunutí termínu splátky o měsíc mě v této situaci taky nevytrhne...navíc, kdyby otevřeli hranice, tak mě jako pošlou s klidným svědomím do Turecka? Nebo změnit destinaci? A doplatit další navýšení? V téhle situaci bych chtěla vědět, kdo by se dobrovolně jel někam nakazit. Nicméně moc děkuji za odpověď 

Jak postupovat stornování zájezdu.jpg

Návod co dělat a jak postupovat při stornování zájezdu poplatky.jpg

Upraveno uživatelem Veronika L.
Odkaz na příspěvek

Včera jsme s Fischerem řešili storno zájezdu. Odlet 22.7.2020, což je 99 dní do odletu. Smířili jsme se se stornopoplatkem 1490,-Kč na osobu. Jaké však bylo naše rozčarování, když nám bylo sděleno, že na základě dnešní situace jsou stornopoplatky 70-80 % z celkové ceny zájezdu.

Pro stanovení výše odstupného se vychází z ceny zájezdu, dále zohlednění skutečných nákladů CKF. Zohledňuje se tedy i situace klienta, který teď nemá práci a svými úsporami na dovolenou řeší finanční propad v běžném životě?

Odkaz na příspěvek

Jsme ve stejné situaci. Zájezd zakoupen 31.10.2019 a zaplacena záloha se stornem 99,- Kč osoba. Odlet 11.8. na Zakynthos pro celkem 4 osoby a zrušení jsem žádala v předstihu více, než 120 dní do odletu.. Dostala jsem naprosto stejný mail jako Vy. Celková cena zájezdu cca 89 tis plus pojištění. Na základě mého požadavku na zrušení jsem požadovala výpočet stornopoplatku - napsali mi, že chtějí 79 tis !!!!!!!! Zvažuji trestní oznámení z důvodu porušení několika paragrafů občanského zákoníku, pokus o bezdůvodné obohacení, klamavou reklamu a vydírání. Píši to sem proto, aby co nejvíce lidí vědělo o jejich praktikách. A ať to dopadne jak chce, tak s touto CK již nikdy ...více.

A zde důkaz:

Dobrý den,

navazuji na Vaši žádost o vyčíslení stornopoplatků k zájezdu č. 12247149

Výše skutečně vzniklých nákladů aktuálně činí 79 008 Kč.
K uvedené částce je nutné přičíst cenu případného zakoupeného pojištění ( + 2 419 Kč ) a parkingu ve 100% výši

Výše nákladů byla vypočtena v souladu s Podmínkami pro cestující, které každý zákazník odsouhlasil při podpisu smlouvy (přikládám odkaz).
https://www.fischer.cz/CKFischerWeb/media/Images/Soubory-PDF/podminky_pro_cestujici/Podminky_L20.PDF

Jak již bylo zmíněno v naší předchozí komunikaci, v aktuální chvíli doporučujeme zájezd nestornovat a vyčkat na kontakt z naší strany (více se dočtete v cestovatelském slibu v příloze).

Děkuji Vám za pochopení a pevně věřím, že situaci zvládneme k Vaší spokojenosti bez toho, aniž byste byli nuceni hradit stornopoplatky.

Odkaz na příspěvek

Jsem rád, že tu mohu být s vámi a podělit se o svoje smutné zkušenosti s CK Fischer. Dovolená zaplacena celá v ceně 74 tis - byl to dárek pro rodinu k vánocům a nyní místo dovolené storno poplatek ve výši 60 tis. Ačkoli bylo deklarováno písemně i telefonicky, že storno poplatek bude k 1.4.2020 ve výši necelých 6000,- Kč, (s čímž jsem souhlasil), nyní trvají na stornu ve formě reálných nákladů které jsou prý 60 tisíc.

Dnes mi dorazilo konečné stanovisko podepsané jen CK Fischer s tím, že pokud se mi to nelíbí, mám možnost se obrátit na ADR, nebo na soud. Takové jednání jsem od tak velké cestovky jako je Fischer opravdu nečekal. Jen hrají o čas a nabývám dojmu, že s odpovědí se nikdo ani neobtěžuje a text jen kopíruje a poslán všem, co měli zájem o storno. Pokud jste měli také jako odpověď níže uvedený text, podělte se o zkušenosti a řešení:

Vážený zákazníku,

je nám líto, že nejste spokojen s řešením, které jsme Vám nabídli. Tato sezóna je mimořádná a my k ní takto přistupujeme. V standardní sezóně bychom Váš zájezd nabídli jinému klientovi a Vám bychom nabídli minimální stornopoplatek, protože námi zaplacené služby budou uhrazeny jiným klientem. To však není v současné situaci možné a zároveň u Vašeho zájezdu vznikly reálné náklady, protože všechny služby byly s dostatečným předstihem uhrazené našim obchodním partnerům (leteckým dopravcům, transferovým společnostem i hoteliérům) v zahraničí v plném rozsahu.

Upraveno uživatelem Michal K.
Odkaz na příspěvek
V ‎10‎.‎04‎.‎2020 at 18:00, Veronika L. napsal:

Já jsem stornovala zájezd dne 23.3., (termín 2.7.), kdy mi bylo sděleno jejich pracovníkem na chatu, že storno bude jen záloha 1490,- + pojištění 690,-/ osoba. Jsme dvě, tudíž celá záloha, s čímž jsem byla smířená.

Nyní jsem po operaci na DPN a ještě jsem k 31.3. přišla o zaměstnání. Doplatek zájezdu mám 2.5.Dnes přišel email z CK Fischer. Poradí někdo, co teď dělat? Už si opravdu nevím rady.

Nevím,kde mám teď na ten doplatek vzít, posunutí termínu splátky o měsíc mě v této situaci taky nevytrhne...navíc, kdyby otevřeli hranice, tak mě jako pošlou s klidným svědomím do Turecka? Nebo změnit destinaci? A doplatit další navýšení? V téhle situaci bych chtěla vědět, kdo by se dobrovolně jel někam nakazit. Nicméně moc děkuji za odpověď 

Jak postupovat stornování zájezdu.jpg

Návod co dělat a jak postupovat při stornování zájezdu poplatky.jpg

Dobrý den, mám s CK stejnou zkušenost. Chci stornovat zájezd na srpen - odlet za více jak 60 dní a účtují mi storno ve výši 75.000 Kč, což je více cca 50% z ceny zájezdu. Podařilo se Vám situaci s CK již nějak vyřešit? Zaplatili jste nebo řešíte dále?

Odkaz na příspěvek

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Reagovat na příspěvek...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

O nás

Staň se turistou a sdílej své zážitky s ostatními! Komunitní projekt PlanetaCestování.cz je určen všem milovníkům nejen turistiky, ale obecně všem kdo rádi objevují a poznávají nová místa nejen v České republice.

Co zde najdete?

Především tipy, kam se vydat na výlety. Ať už jde o hrady, zámky či zříceniny... turistické trasy a netradiční místa, která zatím zná jen pár vyvolených. Komunita přidává nejen popisy míst, ale především osobní zkušenosti.

Jak se mohu připojit?

Patříte mezi vášnivé turisty či jen občasné víkendové výletníky? V obou případech se můžete během pár vteřin registrovat a přidávat své postřehy ze všech Čech, Moravy i Slezska. Každý je zde vítán!

Potřebujete poradit?

Pokud máte problém či dotaz napište na:

• info@planetacestovani.cz.cz
    • Vytvořit...