Veronika L. Odesláno Duben 10, 2020 Share Odesláno Duben 10, 2020 Dobrý den, u CK Pantour nám byl nabídnut voucher, ale s tím, že si dovolenou musíme vybrat do 31.10.2020, jenže to ještě nevíme jak budeme o prázdninách moct, bylo nám tedy řečeno, že lze pak termín změnit, ale s náklady minimálně 500 Kč na osobu, to se nám ale také nelíbí, zvlášť, když ta částka není jasně daná. Nevíme pořád co tedy dělat. Citovat Odkaz na příspěvek
Michal K. Odesláno Duben 10, 2020 Share Odesláno Duben 10, 2020 Tak tady se vyjádřili z Pantouru, k té sumě asi nemám co dodat... Nicméně, máme prozatím zaplacenou půlku dovolené (16 tis), chápu to tedy správně, že když se rozhodnu pro voucher, nemusím druhou půlku doplácet a vystaví mně voucher na těch zaplacených 16 tisíc? Citovat Odkaz na příspěvek
2085 Odesláno Květen 15, 2020 Share Odesláno Květen 15, 2020 Dobrý den, my jsem se obrátili na DTest ohledně CK Pantour: https://www.vasestiznosti.cz/stiznost/42346/ DTest nám odepsal: Nyní budeme kontaktovat subjekt, na jehož produkt/službu si stěžujete, s upozorněním na Vaši stížnost a s naším komentářem. Přidejte se: https://www.vasestiznosti.cz/vlozit-stiznost?firm=Pantour Citovat Odkaz na příspěvek
Ája Vaňková Odesláno Červen 5, 2020 Share Odesláno Červen 5, 2020 Dobrý den, mám zaplacenou zálohu na zájezd na Krétu v srpnu 2020 cca 18.000. Vzhledem k tomu, že nechci v tuto chvíli riskovat a trávit dovolenou za jiných podmínek, než když jsem si ji pořizovala, mohu od CK Pantour obdržet lex voucher bez doplatku ? Kolik by event. činilo storno zájezdu. Vycházím ze situace, kdy budou hranice s Řeckem otevřené. Děkuji Citovat Odkaz na příspěvek
lenka 51 Odesláno Červen 10, 2020 Share Odesláno Červen 10, 2020 Dobrý den, také jsem byla velice zklamaná reakcí CK Pantour měli jsme odletět 23.6.2020 , jelikož je daná situace chtěla jsem již v březnu 20.3. stornovat zájezd , ale storno poplatky byly 4.646,- ze zaplacené zálohy 6.814,- Kč . Souhlasila jsem tedy raději s voucherem , ale nepředpokládala jsem , že bude platný pouze do 31.10.2020 , myslela jsem , že bude alespoň platit do srpna 2021 , jak mám vědět co bude za rok , po této zkušenosti už nikdy tuto cestovní kancelář , vůbec o ničem nediskutují . Citovat Odkaz na příspěvek
KHecova Odesláno Červenec 9, 2020 Share Odesláno Červenec 9, 2020 CK Pantour mě také zklamala, do dnešního dne nám nevrátila zaplacenou zálohu 18000,- za zrušený zájezd od 22.6.2020, jsme ve věku, kdy můžeme nabídnutý voucher odmítnout, stále píší, že máme mít strpení a klidně využívají našetřené peníze důchodců již 8. měsíc, zálohu jsme zaplatili již v listopadu, ostatní cestovky se takhle nechovají Citovat Odkaz na příspěvek
Zlámal Jiří Odesláno Červenec 13, 2020 Share Odesláno Červenec 13, 2020 V 10. 6. 2020 at 11:05, lenka 51 napsal: Dobrý den, také jsem byla velice zklamaná reakcí CK Pantour měli jsme odletět 23.6.2020 , jelikož je daná situace chtěla jsem již v březnu 20.3. stornovat zájezd , ale storno poplatky byly 4.646,- ze zaplacené zálohy 6.814,- Kč . Souhlasila jsem tedy raději s voucherem , ale nepředpokládala jsem , že bude platný pouze do 31.10.2020 , myslela jsem , že bude alespoň platit do srpna 2021 , jak mám vědět co bude za rok , po této zkušenosti už nikdy tuto cestovní kancelář , vůbec o ničem nediskutují . Máme tu stejno zkušenost. Již nikdy Pantour Citovat Odkaz na příspěvek
zakjanoch@se Odesláno Červenec 23, 2020 Share Odesláno Červenec 23, 2020 Máme ten samý problém jako vy,dostali jsme místo Vouscheru poukaz platný do 31.10.2020 ,právnička nám řekla,že je to podvod,tohle nemá s Vouscherem nic společného,co si chcete vybrat na příští rok,když vlastně ještě nic nenabízí a pak prý peníze propadnou,dobrý ne????Takhle se to dělá......budeme to muset řešit dál.. Citovat Odkaz na příspěvek
Petra Odesláno Červenec 29, 2020 Share Odesláno Červenec 29, 2020 Dobrý den. Také máme ten stejný problém, pouze poukaz do 31.10.2020. Jinak prý peníze propadnou. Máme zde přes 20 000 a jednání s CK je po telefonu až sprosté. A my nevíme, co dělat. Jsem učitelka malých dětí, nemohu jet jindy než o prazdninach. Opravdu nikdy více tuto CK. Citovat Odkaz na příspěvek
Iva Svobodov Odesláno Srpen 16, 2020 Share Odesláno Srpen 16, 2020 Dobrý den, řeším stejný problém jaky Vy ostatní, vystavený poukaz pouze do 31.10.2020.Když jsem komunikovala v průběhu dubna s cestovkou a dohodla se na vystavení voucheru(storno by představovalo cca 40% celkové ceny zájezdu), bylo mně napsáno, že platnost voucheru bude rok od vystavení.Pak jsem opakovaně žádala vystavení voucheru , stále jsem měla být trpělivá.Když jsem se dočkala, tak přišel poukaz s platností 3 měsíců.Opět jsem kontaktovala cestovní kancelář, ale marně.Napsala jsem tedy vedoucí pobočky.Reakce byla okamžitá ,ale opět nepříznivá pro mě.Prý jsem žádala v dubnu, kdy ještě nebylo platné nařízení české vlády ohledně ochranné doby(lex vouchery s platností do 31.8.2021), takže se v tomto případě řídí podle občanského zákoníku.Už toho opravdu mám dost. Každopádně po této zkušenosti nikdy nebudu sjednávat dovolenou u CK Pantour. Nikdo z mým známých a přátel také problámy nemá. Citovat Odkaz na příspěvek
Veronika Odesláno Září 7, 2020 Share Odesláno Září 7, 2020 dobrý den. Ten samy problém, uz to nějak resite s právníky nebo s někým? Jsem na rodicovske a samozivitelka, vůbec nic neberou v potaz. S dvouletém dítětem ted fakt cestovat nechci a když si nevyberu zajezd do října, propadne mi 20 tis. Pry je rozdíl mezi pouhým poukazem, který máme, a lex voucherem. Citovat Odkaz na příspěvek
Michals Odesláno Září 10, 2020 Share Odesláno Září 10, 2020 Ahojte mám stejný problem. Pani mě řekla že můj let 28.6 je zrušen že mě vystavy voucher do roku 2021 a když ho nevyčerpam, tak mě 10 měsíc příštího roku vrátí peníze zpět.V úterý mě volala paní z cestovky, jestli už jsem si něco vybrala že to mám jen do 10 mesice, když jsem ji říkala že paní mě říkala úplně něco jiného ,našla si vše v e-mailech omluvila se za kolegyni, že mě dala špatné info a řekla že s tím nic dělat nemuze že mluvila i s vedoucí..Takže jako o těch 16 000 přijdu?! Citovat Odkaz na příspěvek
Kotalová Odesláno Září 14, 2020 Share Odesláno Září 14, 2020 Jsme v téže situaci a jako senioři dle Pantouru nemáme nárok na vrácení peněz a nepatříme do Lex voucheru, protože jsme se ozvali týden před jeho vyhlášením. Zájezd byl sjednán přes Invii, která nám sdělila, že nám voucher bude platiti do srpna 2021, ale do října si musíme zájezd objednat. Nejradši bychom chtěli vrátit vložené peníze, ale to prý nelze. Citovat Odkaz na příspěvek
řechtačka Odesláno Září 27, 2020 Share Odesláno Září 27, 2020 Tak zcela stejnou negativní "zkušenost" máme s CK Pantour - potažmo s INVIA, u níž jsme zájezd na Zakyntos v prosinci 2019 se sestrou (věk 75 let) zakoupily (byl to od ní dárek k mým 65.narozeninám). Zájezd měl být uskutečněn na konci září (odlet 26.9.2020). Vzhledem k vývoji koronaviru jsme se v srpnu (kdy již byly zaplaceneny2/3 ceny cca 29 tis.Kč) rozhodli pro storno zájezdu. Obě jsme ve věku, kdy není radno riskovat nejen zdraví, ale s našem případě život! Výsledek: storno činilo 14 tis.Kč - tedy takřka 50% ceny!!! Marně jsme apelovaly na slušnost a soudnost CK. Odpověď - vše je dle zákona, žádná nabídka voucheru na příští rok, žádná kompenzace, nic! Důležitá poznámka: samotná vyhláška z dubna t.r. -LEX VOUCHER protizákonně znevýhodňuje klienty CK, kteří si v zimě zakoupili zájezd s odjezdem po 31.8. 2020! Proč právě datum 31.8., jak k tomu přijde klient, který odlétá např. v noci na 1.9.???!!! Není možno podat hroumadnou žalobu na CK Pantour - už s ohledem na množství stížností? Jiné CK se takto na úkor klientů neobohacují! Citovat Odkaz na příspěvek
MMert Odesláno Říjen 12, 2020 Share Odesláno Říjen 12, 2020 Dobrý den, řešítě někdo nyní jak naložit s voucherem od CK Pantour? Vybíráte dovolenou na příští rok? Nevíte zda je nutné složit opět zálohu alespoň 50%? Uhradila bych voucherem, ale zbytek se mi zatím doplácet nechce. Děkuji Citovat Odkaz na příspěvek
Iontum Odesláno Říjen 18, 2020 Share Odesláno Říjen 18, 2020 Dobrý den. Také řešíme voucher od Pantour do 31.10. Pantour se ozvalo 23.4., 24.4. jsme vybrali voucher (mezi voucher nebo storno), voucher doručen 27.4. (Lex voucher platný od 24.4.) Jiná nabídka nebyla, ač být dle zákona měla. Nevíte někdo kontakt na právní poradnu, kde by věděli, jestli je voucher platný? Děkuji Citovat Odkaz na příspěvek
Monika Odesláno Říjen 22, 2020 Share Odesláno Říjen 22, 2020 Dobrý den, i my máme stejný problém jak s Invií, tak s Pantourem.Do 31.10.2020 zerezervovat, jinak voucher propadá.Voucher v hodnotě přes 20 tis. Fakt super. Citovat Odkaz na příspěvek
Anna Franíko Odesláno Říjen 31, 2020 Share Odesláno Říjen 31, 2020 V 18. 10. 2020 at 13:29, Iontum napsal: Dobrý den. Také řešíme voucher od Pantour do 31.10. Pantour se ozvalo 23.4., 24.4. jsme vybrali voucher (mezi voucher nebo storno), voucher doručen 27.4. (Lex voucher platný od 24.4.) Jiná nabídka nebyla, ač být dle zákona měla. Nevíte někdo kontakt na právní poradnu, kde by věděli, jestli je voucher platný? Děkuji Sdružení na ochranu spotřebitelů a ČOI, tam se budu obracet! V 27. 9. 2020 at 8:57, řechtačka napsal: Tak zcela stejnou negativní "zkušenost" máme s CK Pantour - potažmo s INVIA, u níž jsme zájezd na Zakyntos v prosinci 2019 se sestrou (věk 75 let) zakoupily (byl to od ní dárek k mým 65.narozeninám). Zájezd měl být uskutečněn na konci září (odlet 26.9.2020). Vzhledem k vývoji koronaviru jsme se v srpnu (kdy již byly zaplaceneny2/3 ceny cca 29 tis.Kč) rozhodli pro storno zájezdu. Obě jsme ve věku, kdy není radno riskovat nejen zdraví, ale s našem případě život! Výsledek: storno činilo 14 tis.Kč - tedy takřka 50% ceny!!! Marně jsme apelovaly na slušnost a soudnost CK. Odpověď - vše je dle zákona, žádná nabídka voucheru na příští rok, žádná kompenzace, nic! Důležitá poznámka: samotná vyhláška z dubna t.r. -LEX VOUCHER protizákonně znevýhodňuje klienty CK, kteří si v zimě zakoupili zájezd s odjezdem po 31.8. 2020! Proč právě datum 31.8., jak k tomu přijde klient, který odlétá např. v noci na 1.9.???!!! Není možno podat hroumadnou žalobu na CK Pantour - už s ohledem na množství stížností? Jiné CK se takto na úkor klientů neobohacují! Asi by to chtělo, protože máme něco podobného. Vystavený voucher nechtějí uznat platnost.... V 22. 10. 2020 at 12:57, Monika napsal: Dobrý den, i my máme stejný problém jak s Invií, tak s Pantourem.Do 31.10.2020 zerezervovat, jinak voucher propadá.Voucher v hodnotě přes 20 tis. Fakt super. V 10. 4. 2020 at 18:03, Veronika L. napsal: Dobrý den, u CK Pantour nám byl nabídnut voucher, ale s tím, že si dovolenou musíme vybrat do 31.10.2020, jenže to ještě nevíme jak budeme o prázdninách moct, bylo nám tedy řečeno, že lze pak termín změnit, ale s náklady minimálně 500 Kč na osobu, to se nám ale také nelíbí, zvlášť, když ta částka není jasně daná. Nevíme pořád co tedy dělat. Jsme na tom stejně, přitom máme vystaven poukaz s platností do 31.8.2021, obrátila jsem se na sdružení spotřebitelů. Doporučili mi se obrátit na ČOI pro nekalou praktiku. Tak jsem jim ještě napsala, ale jsou hrozně drzý a nejspíš zkrachujou, tak je jim to jedno. Objednaly jsme si s kamarádkami zájezd na Krétu s odletem 31.5. od Pantouru přes Invii. Řešili jsme to pak také voucherem, na který jsme čekali dlouho a neustále urgovaly obě strany. Teď máme voucher s platností do 31.8.2021 s tím, že mi před 3 dny sdělili, že došlo k chybě v datu. A jestli nechci přijít o všechny peníze, tak ať si rychle něco vyberu. To pak má váhu takový voucher, že? Nic méně, co je psané, to je dané. Konzultovala jsem to i se Sdružením na ochranu spotřebitelů a doporučili mi se obrátit na ČOI. Tak o budu vyřizovat v pondělí. Máte to tak ještě někdo? Citovat Odkaz na příspěvek
Růžena Odesláno Listopad 1, 2020 Share Odesláno Listopad 1, 2020 Po několika emailech jsem si z hodně omezené a předražené nabídky pobyt na příští léto objednala. Na zaplacení zálohy jsem využila voucher abych o zaplacených 24 tisíc nepřišla. Stejně ale moc nevěřím že to cestovka ustojí a pojištění úpadku mají jen do toho 31.10. 20 kdy končila platnost voucheru. Takže uvidíme. Zkoušela jsem hledat ostatní zkušenosti ale hromadná žaloba se zatím podat nedá a na ČOI nereagují. Sama na soudní spor nemám odvahu abych v konečném součtu nepřišla ještě o daleko víc s rychlostí našeho soudnictví. Budu doufat že to dopadne dobře. Jsem taky hodně zklamaná přístupem CK ale nechci přijít o peníze i když je dovolená dražší než původní ale byl to vánoční dárek pro dceru a vnoučata tak snad to klapne. Č Citovat Odkaz na příspěvek