Michal K. Odesláno Duben 12, 2020 Share Odesláno Duben 12, 2020 Ahoj, mám dotaz ohledně brzd. Mám obyčejné brzdy Shimano BR-M425, na běžnou jízdu tak nějak dostačující, nicméně když jedu z kopce nebo jedu nějakou rychlejší jízdou tak brzdí celkem špatně na moji váze (120 kg), chtěl bych si pořídit nějaké kvalitnější brzdy které by zvládly trochu více zprudka zabrzdit, přemýšlím o Shimano Zee, Koukal jsem že jsou teď za celkem slušnou cenu, někde na fóru jsem se dočetl, že by prý mohly stačit např i SLX nebo XT s kvalitnějšími destičkami a kotouči, mohl by někdo poradit? Citovat Odkaz na příspěvek
Marcelus Odesláno Duben 12, 2020 Share Odesláno Duben 12, 2020 Shimano ZEE mohu rozhodně doporučit! Brzdí přesně tak jak potřebuji. Neporadím moc technicky ale já mám 105 kg měl jsem brzdy slx a neměl jsem problém s tím že bych někde neubrzdil Citovat Odkaz na příspěvek
Ondra Odesláno Duben 12, 2020 Share Odesláno Duben 12, 2020 Pánové, všichni doporučujete větší kotouče, pan píše že problém má ve velkých rychlostech a z kopce. Předpokládám že to bude z důvodu přehřívání, pokud dá jen větší kotouče tak se mu budou rychleji přehřívat, i kombinace Paka Zee třmen slx nedává smysl, když už tak Paka slx a třmen Zee.. Ale to se dělá u tuningu pokud už třeba slx brzdy má, za mě destičky a kotouče s chladičem, to udělá nejvíc Souhlasím s výměnou kotoučů za jednodruhové nerezové, doplnit sintr destičkami, větší rozměr kotouče bych dal s ohledem na konstrukční možnosti vidlice a rámu ( ne všechno snese 200 mm). Díval bych se po Shimano XT BR M8020. Pokud chceš superbrzdy Hayes Dominion A4, vozím i Sram Guide.. Citovat Odkaz na příspěvek